Lenka Kosová

Po ukončení studií přišla sametová revoluce, otevřely se hranice a já odjela do Paříže za svou láskou. Francouzská metropole si mě ihned získala svou atmosférou a dnes mi nezbývá než dát Hemingwayovi za pravdu: „Paříž je jako prchavá láska, která vám zůstane věrná po celý život.“

A kde se můžeme potkat?

Narazit na sebe můžeme v městě nad Seinou, které zdaleka není jen o Eiffelově věži, Vítězném oblouku a katedrále Notre-Dame. Ráda vám během poznávacích zájezdů ukážu i místa, kam turisté běžně nezavítají – malé kavárny, trhy s francouzskými delikatesami nebo parky, které Pařížané milují. To vše v duchu životního motta všech Francouzů: carpe diem neboli užívej dne.

Jako profesionální průvodce totiž dobře vím, že Paříž není jen obyčejné město, ale kouzelný kaleidoskop architektury, historie a gastronomie, který vydá za celý světadíl.

Průvodce

Moje oblíbené místo na zemi

Ostrov Réunion

 

Nejoblíbenější jídlo

Z každého francouzského départementu něco – od baguette traditionnelle, přes quiche lorraine, hovězí po bugrundsku, ratatouille, cibulačku až po crème brûlée

 

Z dovolené si vždy přivezu

Plno zážitků a dobité baterky

 

Nejčastěji se vracím

Paradoxně do Prahy, mám to otočené

Lenka Kosová

Po ukončení studií přišla sametová revoluce, otevřely se hranice a já odjela do Paříže za svou láskou. Francouzská metropole si mě ihned získala svou atmosférou a dnes mi nezbývá než dát Hemingwayovi za pravdu: „Paříž je jako prchavá láska, která vám zůstane věrná po celý život.“

A kde se můžeme potkat?

Narazit na sebe můžeme v městě nad Seinou, které zdaleka není jen o Eiffelově věži, Vítězném oblouku a katedrále Notre-Dame. Ráda vám během poznávacích zájezdů ukážu i místa, kam turisté běžně nezavítají – malé kavárny, trhy s francouzskými delikatesami nebo parky, které Pařížané milují. To vše v duchu životního motta všech Francouzů: carpe diem neboli užívej dne.

Jako profesionální průvodce totiž dobře vím, že Paříž není jen obyčejné město, ale kouzelný kaleidoskop architektury, historie a gastronomie, který vydá za celý světadíl.

Průvodce

Moje oblíbené místo na zemi

Ostrov Réunion

 

Nejoblíbenější jídlo

Z každého francouzského départementu něco – od baguette traditionnelle, přes quiche lorraine, hovězí po bugrundsku, ratatouille, cibulačku až po crème brûlée

 

Z dovolené si vždy přivezu

Plno zážitků a dobité baterky

 

Nejčastěji se vracím

Paradoxně do Prahy, mám to otočené