Poláci si bez dobrého jídla neumí představit jediný den. Jejich kuchyně je té naší navíc velmi blízká, a při pohledu na talíř tak nehrozí žádné zděšení. Stačí jen ochutnat vyhlášenou zapiekanku, bigos nebo pirohy na tisíc způsobů, a rázem se zařadíte po bok zarytých zastánců polské gastronomie.
Více informací k náročnosti poznávacích zájezdů ZDE.
1. den:
Odjezd v ranních hodinách z Prahy do Vratislavi, města s unikátní architekturou. Vratislav patří mezi jedno z nejkrásnějších měst v Polsku. Během prohlídky města uvidíme druhé největší náměstí (Rynek) v Polsku či nádhernou gotickou radnici. Určitě nevynecháme kostel sv. Marie Magdalské, gotickou stavbu s románských portálem. Zde nás čeká také vánoční atmosféra a vánoční trhy. Vratislavský vánoční trh se koná na Solném náměstí a na náměstí Rynek se zářivými fasádami místních domů. Uprostřed náměstí stojí radnice, která je středobodem adventních trhů táhnoucích aw i do přilehlých ulic. Ochutnat můžete místní speciality - kielbasa, currywurst, pirožky pierogies, polské sýry serki góralskie, polský sedvič pajda chleba či známé hutné polské polévky. Nápoj si můžete vychutnat v typickém wroclawském hrníčku ve tvaru boty. Trhy doprovází i zábavné atrakce pro děti - kolotoče, horské dráhy, strašidelná vesnička apod. Na vše dohlíží hlava mluvícího soba. V podvečerních hodinách odjezd do ČR.