phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Velká cesta velkou zemí

Výhody nabídky

Velká cesta velkou zemí Kód: 5063

PLN
Itaka

Velká cesta velkou zemí Kód: 5063 USA

Popis nabídky


1. den ODLET Z PRAHY Odlet z Prahy do Los Angeles. Po příletu ubytování, volno. Nocleh v LA.
2. den LOS ANGELES Ve městě nás kupříkladu čeká Chodník slávy, návštěva Sunset Drive, Financial Center, milionářské čtvrtě Beverly Hills, Venice Beach či předměstí Santa Monica. Fakultativně návštěva Universal Studios. Nocleh v Los Angeles.
3. den BIG SUR – SAN FRANCISCO Do San Franciska se vydáme po Pacific Highway, legendární cestě vytesané do strmých útesů. Zastávka v Carmel, odkud nás pobřežní cesta 17 Mile Drive přivede k Pebble Beach a dále až do Monterey. K večeru příjezd do San Franciska.
4. den SAN FRANCISCO Prohlídka města s návštěvou Golden Gate Bridge, ulice Lombard či pitoreskní Čínské čtvrti. Podnikneme plavbu po sanfranciské zátoce s výhledy na město, oba mosty a ostrov Alcatraz, kde byl vězněn gangster Al Capone, nocleh.
5. den ÚCHVATNÝ YOSEMITE Přejezd do NP Yosemite. Navštívíme Yosemitské údolí s nejvyšším vodopádem (739 m) Severní Ameriky, vyhlídku Glacier Point. Průsmykem Tioga (3000 m) sjedeme k jezeru Mono Lake. Ubytování.
6. den MONO LAKE – ÚDOLÍ SMRTI Prohlídka jezera Mono Lake a městečka duchů Bodie. Pak cesta podél Sierra Nevady do Údolí smrti, nejteplejšího a nejníže položeného bodu západní polokoule. Prohlídka, nocleh v údolí.
7. den LAS VEGAS Příjezd do velkoměsta hazardu, zábavy a oslnivých atrakcí. Po ubytování v centru města projížďka po nejživější ulici města tzv. Stripu. Volný program za cinkotu mincí. Nocleh v Las Vegas.
8. den NP ZION Výprava do NP Zion, jehož krajinný vzorec určují hluboké kaňony a divoké říčky. Možnost pěších výletů, odpoledne přejezd do Bryce/Kanab/Page, nocleh.
9. den MAGICKÝ BRYCE CANYON Návštěva podmanivých krás NP Bryce Canyon s rudými jehlany navažského vápence. Přejezd do Page, nocleh.
10. den GRAND CANYON – PAGE Celodenní výlet do NP Grand Canyon, jenž si vychutnáme z mnoha vyhlídek. Cestou zpět do Page/Kanabu Lake Powell návštěva Horseshoe Bend, nocleh.
11. den MONUMENT VALLEY Návštěva Antilopího kaňonu a odjezd do Údolí monumentů. Panoráma rudých monolitů můžeme prozkoumat v terénních autech navažských indiánů. (obojí fakultativně) Nocleh na trase.
12. den NP ARCHES Zastávka u kolmé stěny Údolí bohů a přejezd do Moab. Následuje prohlídka skalních oblouků NP Arches s možností poutavých pěších výletů. Nocleh v Moab.
13. den ASPEN – DENVER Zastávka v Aspenu, ztělesnění luxusu Ameriky. Domy zde mají herci Jack Nicholson, Cher či Goldie Hawn. Průsmykem Independence Pass (3688 m) se protáhneme do Leadvillu, kde bývala bohatá naleziště stříbra.
14. den ROCKY MOUNTAIN Prohlídka centra města a odjezd do NP Rocky Mountain. Čeká nás neuvěřitelná cesta až do výšky 3713 m, kde se rozevře výhled na horské velikány, údolí a neprostupné lesy. Nocleh na trase.
15. den PREZIDENTI VE SKÁLE Příjezd do pohoří Black Hills s nalezištěm mamutů, stády bizonů, pyšnými Siouxy, jedinečnou Jehlovou silnicí, prezidenty ve skále či westernovým městečkem Deadwood. Nocleh na trase.
16. den NP BADLANDS Zastávka ve Wall se slavným dragstórem. Pak průjezd strhující krajinou NP Badlands. Prérie se tu propadá o desítky metrů a před zraky se rozevírá scenerie jiné planety. Přejezd ohromujícího toku Missouri. Nocleh v Mitchellu.
17. den FARMÁŘSKÁ ZEMĚ Prohlídka městského paláce, jehož fasáda je vyrobena ze stovek tisíců kukuřičných klasů. Přejezd zemí nekonečných lánů do Chicaga, nocleh.
18. den CHICAGO Prohlídka Chicaga, jemuž Michiganské jezero a vodní kanály mezi mrakodrapy dávají punc přímořského letoviska. Z Willis Tower uvidíme tohle příjemné město a enklávu českých přistěhovalců v plné nádheře. Nocleh v Chicagu.
19. den LAKE ERIE – NIAGARA Přejezd podél jezera Lake Erie k Niagarským vodopádům, nocleh.
20. den NIAGARA FALLS – ALBANY Pěší výlet podél vodopádů. Sílu živlu znásobí plavba lodí v blízkosti vodní stěny. Odjezd do Albany, prohlídka, nocleh.
21. den WEST POINT– NEW YORK Cestou podél řeky Hudson,návštěva akademie West Point. Příjezd do New Yorku, nocleh.
22. den NEW YORK Plavba k Soše svobody, následuje jižní Manhattan s Wall Street, Čínská a Italská čtvrť. Nocleh v NY.
23. den ODLET DO PRAHY Volno. Odpoledne odlet do Prahy.
24. den PŘÍLET DO PRAHY Poznámka: prohlídka New Yorku pěšky a metrem - cca $3/jízda. Poznámka: v New Yorku při požadavku na pokoj se dvěma oddělenými lůžky bude účtován poplatek 890,- Kč/os BODIE GHOST TOWN Na sever od jezera Mono Lake stojí v kopcích jedno z nejlépe zachovalých „měst duchů“, bývalá zlatokopecká osada Bodie. Důkladně udržovaný skanzen nás mžikem přenese do časů syrové reality Divokého západu, kdy se lidé potýkali s metry sněhu, nedostatkem dříví a hlavně sami mezi sebou. Zlaté eldorádo, které zde objevil v roce 1859 Waterman Body, zůstalo dlouho nepovšimnuto. O 20 let později vtrhlo do osady 10 tisíc lidí. 65 salonů, tančírny, herny a kostely pomáhaly horníkům léčit frustrace z tvrdé práce. Při absenci ruky zákona brzy prorostly loupež a vražda ulicemi města. Na západě nebylo divočejšího místa. Místní reverend byl zdrcen tímhle „mořem hříchu bičovaným bouří chtíče a vášní“. A jedno malé děvčátko, které s rodiči odcházelo do Bodie, si do deníčku napsalo: „Sbohem, Bože. Jedu do Bodie.“ Z památných let konce 19. století se uchovala výseč kypícího města. I tak zde uvidíme hotely, dílny, nálevny, kostel či prominentní rezidence. Stále stojí i budova dolu The Standard Mine, který vydal zlata a stříbra za sto milionů dolarů. A to v oblasti operovalo dalších 30 důlních společností.

leteckou přepravu a letištní taxy 22x ubytování kategorie 3* dopravu vozy (max. 6 osob/vůz, 2 vozy/zájezd) vstupy do národních parků služby českého průvodce plavba v San Francisku vstup k vápencovým tufám Mono Lake návštěva městečka duchů Bodie ghost town vstup do Monument Valley návštěva Willis (dříve Sears) Tower v Chicagu plavba lodí do těsné blízkosti Niagarských vodopádů výlet lodí k soše Svobody a na ostrov Ellis Island

Informace: Prohlídka New Yorku pěšky a metrem - cca $3/jízda. Cena nezahrnuje: • fakultativní vstupy a výlety / stravování a spropitné • vstupní autorizaci do USA. Žádost podejte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov

Informace o regionu

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter