phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Po stopách čokoládového expresu a za krásou alpských sceneri

Výhody nabídky

  • NOVINKA 2018
  • bez nočních přejezdů
  • atraktivní program v západním Švýcarsku
  • třídenní regionální pas v ceně zájezdu

Po stopách čokoládového expresu a za krásou alpských sceneri Kód: 8750

PLN
Itaka

Po stopách čokoládového expresu a za krásou alpských sceneri Kód: 8750 Švýcarsko

St. Gallen / Gruyéres / Montreux / Montbovon / Broc / Chatel St.Denis / Vevey / Champéry / Les Diablerets / Chateau du Chillon / Interlaken / Luzern / Vaduz

Nástupní místa autokaru:
Praha, Beroun (dálnice), Plzeň

Popis nabídky


1. den: Brzo ráno (05:30) odjezd z Prahy přes Plzeň a kolem Mnichova k návštěvě St. Gallen, města arkýřů, kterému vévodí nádherný chrám a v místním klášteře se nachází knihovna, která je na seznamu UNESCO. Dále pokračujeme kolem Bernu a Curychu k návštěvě městečka Gruyéres, města sýrů, zajímavého historického města tvořeného jednou uličkou zakončenou hradem, kde se zastavil čas někdy v 16. století. V pozdních večerních hodinách dojedeme do vysokohorského sportovního střediska Leysin. Ubytování, večeře, nocleh.
2. den: Po snídani sjedeme ozubnicovou železnicí z Leysin do Aigle a dále pokračujeme do Montreux. Po krátké zastávce nás modrožluté vagónky úzkorozchodné MOB dovezou nádhernou krajinou u Ženevského jezera a 9 km dlouhým tunelem pod hlavním hřebenem Bernských Alp do Montbovonu v nejkrásnějším údolí Bernských Alp Simmentalu. Odtud jinou soupravou pokračujeme do Broc k návštěvě čokoládovny Cailler. Touto trasou jezdívá též slavný Čokoládový expres. Po návštěvě čokoládovny pokračujeme do Chatel St. Denis, odkud nás barevná souprava sveze po Vinařské železnici do Vevey, kde si uděláme krátkou vyjížďku lanovkou stoupající po vinicích na Mt. Pelerin. Návrat do hotelu. Ubytování, večeře, nocleh.
3. den: Po snídani opět sjedeme vlakem do Aigle, odkud pokračujeme úzkorozchodnou ozubnicovou tratí do městečka Champéry, které leží ve stínu nejfotografovanějšího horského velikána u Ženevského jezera Dentes du Midi. Výjezd lanovkou na vyhlídku Planachaux. Po návratu do Aigle pokračujeme vlakem do Bex adalší ozubnicová železnice nás zde vyveze na Col de Bretaye, významné středisko zimních sportů. Následuje nenáročná pěší procházkanaCol de la Croix po vrstevnicové turistické cestě, která nabízí nádherné pohledy na překrásné horské scenérie a při dobrém počasí je odtud vidět i Mt. Blanc. Odtud nás autobus odveze do Les Diablerets a po krátké prohlídce tohoto zajímavého horského střediska následuje odjezd do místa ubytování. Večeře, nocleh.
4. den: Po snídani odjedeme vláčkem do Montreux při Ženevském jezeře, odkud vyjedeme na nejkrásnější vyhlídku u jezera vrchol Rochers de Naye, odkud se nabízí nádherná panoramata na jezero i nedaleké Bernské Alpy. Můžeme se zde seznámit i s veškerými druhy svišťů, kteří jsou chováni ve zdejší sviští minizoo, či navštívit zdejší alpskou zahrádku. Pokračujeme zpět do Montreux, odkud podnikneme lodní vyjížďku kolem východního pobřeží jezera po okruhu přes Villeneuve, St. Ghindolf a zpět přes jezero. Můžeme se dále projít Promenádou květin k nejkrásnějšímu hradu Švýcarska Chateau du Chillon. Následuje návrat do hotelu. Večeře, nocleh.
5. den: Po snídani projedeme nejkrásnějším údolím Bernských Alp Simmentalem do Interlakenu a dále přes nevysoký Brünnigpass do Luzernu, kde se krátce zastavíme k návštěvě zajímavého historického centra s nejvýznamnější mostní stavbou Švýcarska Kappelenbrücke, nádherným jezuitským chrámem či majestátní radnicí. Při zpáteční cestě krátce zastavíme v hlavním městě Lichtenštejnska Vaduzu. Příjezd do Prahy v nočních hodinách (cca 23:30).

• dopravu autokarem, průvodce • třídenní regiopass(místní přeprava, vlak, loď) • 4 noclehy v hotelu *** ibisy s polopenzí • pojištění dle zák. č.159/99 Sb.

Fakultativní služby: - příplatek za jednolůžkový pokoj 2990 Kč Informace: V případě uzávěry horských průsmyků, omezení provozu některých lanovek nebo dalších neovlivnitelných skutečností změna programu vyhrazena. Cena nezahrnuje: - vstupy

Informace o regionu

Švýcarsko

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter