phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Napříč Jihoafrickou republikou

Výhody nabídky

Napříč Jihoafrickou republikou Kód: 7206

PLN
Itaka

Napříč Jihoafrickou republikou Kód: 7206 Jihoafrická republika

Johannesburg | Pretoria | Blyde River Canyon | Krugerův národní park | Svazijsko | NP Hluhluwe | Durban | Port Elizabeth Garden Route | Kapské Město | Mys Dobré naděje

Popis nabídky


1. den:
Odlet skupiny z letiště v Praze do Johannesburgu.

2. den
: Dopoledne přílet do Johannesburgu. Následuje krátká okružní jízda městem s několika zastávkami a vyhlídkovými body a návštěvou černošského předměstí Soweto, kde se v 70. letech minulého století začal psát příběh pádu apartheidu. Po cestě do Pretorie prohlídka Voortrekker Monument – památníku bitvy u Blood River. Nocleh v Pretorii.

3. den
: Po snídani prohlídka hlavních zajímavostí metropole JAR Pretorie. Zastavíme kupříkladu na náměstí Church Square či u vládních budov Union Buildings. Pak se vydáme typickou krajinou Východního Transvaalu k NP Kruger. Cestou navštívíme zlatokopecké městečko Pilgrim’s Rest. Nocleh na trase.

4. den
: Snídaně. Celodenní putování vrchovinou Drakensberg. Návštěva vyhlídky na Three Rondavel’s, ohromujícího kaňonu Blyde River – jenž připomíná Velký kaňon v USA. Následuje vyhlídka Božské Okno a dále zastávka u vodopádů Lisboa a Berlin. Nocleh v Hazyview na hranici NP Kruger.

5. den
: Snídaně. Dnes vás čeká celodenní putování světoznámou rezervací Kruger v terénních vozech a zkušenými rangery (nově v ceně zájezdu). Výlet nabízí pozorování řady druhů afrických zvířat ve volné přírodě a při troše štěstí spatříte i tzv. velkou pětku (slona, nosorožce, lva, leoparda a buvola). Nocleh v Hazyview na hranici NP Kruger.

6. den
: Po snídani odjezd do Svazijského království se zastávkou v metropoli Mbabane, návštěvou řemeslného trhu a vesnice Mantenga Village s ukázkou tradičních tanců. Nocleh ve Svazijsku.

7. den
: Brzy ráno snídaně. Ze Svazijska se vydáme k pobřeží Indického oceánu. Cestou návštěva rezervace Hluhluwe, opět domova “velké pětky”. Po příjezdu do Santa Lucie fakultativně výlet lodí po laguně, která je součástí rezervace Wetland – domova hrochů, krokodýlů a vodního ptactva. Nocleh.

8. den
: Po snídani odjezd do Durbanu, přímořského letoviska na pobřeží Indického oceánu (podle časových možností krátká prohlídka města). Následuje přelet do Port Elizabeth. Volný program s možností posezení v rybářské restauraci. Nocleh v Port Elizabeth.

9. den
: Po snídani výlet do Národního parku Addo Elephant, kde žije jedno z největších stád slonů v Jižní Africe. Po návratu prohlídka centra města a volný program. Nocleh v Port Elizabeth.

10. den
: Snídaně. Odjezd po Garden Route – slavné přímořské cestě do překrásné rezervace Tsitsikamma. Procházka deštným pralesem k visutému mostu přes ústí řeky Storms River. Krátká zastávka v Plettenberg Bay a příjezd do půvané Knysny (doporučujeme ochutnat místní ústřice). Nocleh v Knysna.

11. den
: Přejezd do Mossel Bay s návštěvou muzea objevitele Bartoloměje Diase a přes 500 let starého „mléčného“ stromu, do něhož mořeplavci ukládali poštu (fakultativně). Pak opustíme Garden Route a vydáme se do Oudtshoorn známého jako “hlavní město pštrosů”, dříve také “Malý Jeruzalém”, kvůli početné židovské komunitě. Návštěva pštrosí farmy, kde, vedle jiného, pochopíte kdysi neuvěřitelně výnosný byznys s pery těchto obrovitých ptáků. Nocleh v Oudtshoorn.

12. den
: Dopoledne návštěva přírodního zázraku pouště Little Karoo – totiž jeskyní Cango Caves (vstup fakultativně). Pak nás čeká jízda po Route 62, jedné z nejkrásnějších cest Jižní Afriky s dramatickým horským terénem, úrodnými údolími řeky Breede River s bohatými farmami, rozsáhlými vinicemi a sady. Příjezd do Kapského Města, nocleh.

13. den
: Celodenní výlet k Mysu Dobré naděje. Cestou podnikneme výpravnou plavbu k ostrovu tuleňů v zátoce Hout Bay, navštívíme kamennou galerie a také městečko Simon’s Town s kolonií tučňáků (vstupy fakultativně). Nocleh v Kapském Městě.

14. den
: Výlet do oblasti městečka Stellenbosch či Franschhoek s ochutnávkou vína v některé ze světoznámých vinic. Po návratu výlet na Stolovou horu, prohlídka města, případně i návštěva botanické zahrady Kirstenbosch Garden (vstupy fakultativně). Nocleh v Kapském Městě.

15. den
: Návštěva přístavní promenády Victoria & Alfred Waterfront s obchody a restauracemi. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.

16. den
: Přílet do Prahy./V případě rozšíření zájezdu o Viktoriiny vodopády přelet do Johannesburgu- nocleh.

Prodloužení o Viktoriiny vodopády:


16. den
: Snídaně. Transfer hotelovým shuttle busem na letiště v Johannesburgu, kde se odbavíte u přepážky British Airways nebo Fly Africa k letu na Viktoriiny vodopády. Po příletu do Victoria Falls přivítání zástupcem partnerské CK. Transfer do hotelu, ubytování, volný program. V cca 19 hod následuje transfer do hotelu Safari Lodge, kde se uskuteční tradiční večeře Boma s kulisou domorodých bubeníků (v ceně). Nocleh ve Victoria Falls.
17.den:
Snídaně. Prohlídka mohutných vodopádů z mnoha nádherných vyhlídek a prakticky všech úhlů v doprovodu anglicky hovořícího průvodce. Odpoledne - resp. v podvečer je přichystána výpravná plavba po řece Zambezi (v ceně). Ve zlaté barvě zapadajícího slunce, s drinkem něčeho "tvrdšího" v ruce - něžné pohlaví jistě nepohrdne koktejlem - se můžeme plně oddat pozorování divoké zvěře a hřejivé atmosféře četných delt řeky. Nocleh.
18.den:
Snídaně. Dopoledne individuální volno na ulovení posledních snímků vodopádů, následuje transfer na letiště a odlet do Johannesburgu a poté do Prahy.

• leteckou dopravu v turistické třídě včetně tax a příplatků
• dopravu po trase klimatizovaným autobusem nebo mikrobusem
• 13 noclehů se snídaní v hotelech kategorie***
• následující vstupy: vstupy do Národních parků Kruger, Hluhluwe, Addo Elephant a Tsitsikamma, vstup na Mys Dobré naděje, vstup do Bourkes Luck Patholes, vstup do Voortrekker Monument, přejezd průsmyku Chapman’s Peak, návštěvu místní vesnice Mantenga Cultural Village ve Svazijsku
• průvodce, spropitné za odnos zavazadel ve všech hotelech a na letištích
• pojištění dle zákona č.159/99 Sb.

Fakultativní služby: Prodloužení o Viktoriiny vodopády:
Možnost prodloužení zájezdu o Viktoriiny vodopády v Zimbabwe. Program zahrnuje jednu noc v Johannesburgu, dvě noci ve Victoria Falls, prohlídku vodopádů, plavbu po řece Zambezi a tradiční večeři s vystoupením domorodých tanečníků. Cena výletu k Viktoriiným vodopádům zahrnuje:
• leteckou přepravu na trase Johannesburg – Victoria Falls – Johannesburg vč. tax a příplatků
• transfery letiště – hotel – letiště
• 2 x ubytování se snídaní v hotelu kategorie
• vstup do Národního parku Victoria Falls
• plavbu po řece Zambezi při západu slunce
• tradiční večeři Boma s vystoupením domorodých tanečníků
• 1x noc v hoteluv Pretorii nebo Jahanesburgu (dle leteckého spojení) Informace: • minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu je 10 osob.

Výchozí bod zájezdu se může měnit, tzn. že zájezd může začínat v Johannesburgu nebo Kapském Městě. Trasa i program zůstává zachován.
Pobyt na Viktoriiných vodopádech se koná vždy po samostatném zájezdu. Cena nezahrnuje: • spropitné (místní personál, průvodce, řidič)
• fakultativní vstupy a výlety

Informace o regionu

Jihoafrická republika

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter