phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Starobylé metropole SkandinávieOLD

Výhody nabídky

  • NOVINKA 2018
  • návštěva tří metropolí Skandinávie v rámci jednoho zájezdu
  • oblíbený kombinovaný zájezdletadlo-autokar

Starobylé metropole SkandinávieOLD Kód: 8680

PLN
Itaka

Starobylé metropole SkandinávieOLD Kód: 8680 Norsko

Oslo /Uppsala / Stockholm / Kristianstad / Kodaň

Popis nabídky


1.den: V podvečerních hodinách odlet z Prahy do hlavního města Norska Oslo. Transfer do hotelu. Nocleh. Fakultativně večeře.
2.den: Ráno následuje celodenní prohlídka Osla, kde nebude chybět návštěva olympijského areálu Holmenkollen se skokanským můstkem, odkud je nádherný výhled na město a nezapomenutelný Oslo fjord. Návštěva známých muzeí Fram a Kon-Tiki na poloostrově Bygdøy, která dokumentují polární výpravy Fridtjofa Nansena a výpravy proslulého Thora Heyerdahla. Ojedinělý Frognerův park se sochami významného norského sochaře Gustava Vigelanda, moderní radnice v centru města. Fakultativně večeře. Nocleh.
3. den:Snídaně. Přejezd drsnou švédskou krajinou přes Karlstadt, Västerås a Örebro. Cílem dnešního dne je starobylé město Uppsala, ležící 70 km severně od Stockholmu. Je významným kulturním dědictvím vikingské epochy - jsou zde pozůstatky pohanského chrámu a několika pohřebišť ve staré městské části Gamla Uppsala. Mezi nejznámější dominanty města patří Uppsalská katedrála (Domkyrkan) a Uppsalský hrad (Uppsala slot). Uppsala je sídlem arcibiskupa a luteránské arcidiecéze. Je také univerzitním městem a důležitým centrem biomedicínského průmyslu. Fakultativně večeře. Nocleh.
4. den: Snídaně. Dokončení prohlídky Uppsaly. Následně odjezd do švédského hlavního města Stockholmu, kterému se díky poloze na 14 ostrovech říká Benátky severu. Odpolední pěší prohlídka, v níž je zahrnuta světoznámá radnice, Staré město Gamlastan s královským zámkem, parlamentem, kostelem Storkyrkan, ve kterém se již od 15. stol. koná korunovace švédských králů, labyrint křivolakých uliček, unikátní muzeum Vasa, představující nejstarší zrestaurovanou válečnou loď, která ležela více než 300 let na mořském dně. Fakultativně večeře. Nocleh.
5. den: Snídaně. Dokončení prohlídky Stockholmu. Ve druhé části dne přesun do kraje Skåne, jenž náležel do roku 1658 Dánsku. Dlouhá staletí však byl tento kraj provincií, na niž si činilo nárok vedle Dánska i sousední Švédsko. Dánský král Christian IV. rozhodl roku 1612 vybudovat na severovýchodě silně opevněné město Kristianstad, jako obranu proti Švédům. Fakultativně večeře. Nocleh.
6. den: Snídaně, přejezd do přístavu v Helsingborgu, trajektem do Dánska, odpoledne prohlídka Kodaně, radnice, královský palác Amalienborg, který je sídlem královské rodiny, zámek Christiansborg, architektonicky zajímavá budova Burzy s věží s tzv. dračí špicí, starobylý malebný přístav Nyhavn s mnoha rázovitými hospůdkami, pulzující pěší zóna Stroget a především proslulý symbol Kodaně Malá mořská víla. Večer nalodění na trajekt v dánském Gedseru a přeprava do SRN.
7. den: Příjezd v ranních hodinách do Prahy. Možnost výstupu v Ústí nad Labem a Lovosicích.

• leteckou dopravu Praha- Oslo • dopravu autokarem po trase zájezdu • trajekty po trase zájezdu • průvodce • 5 noclehů v hotelech *** se snídaní • pojištění dle zák. č. 159/99 Sb.

Fakultativní služby: • příplatek na jednolůžkový pokoj 6290 Kč • příplatek na 5 večeří 4290 Kč Informace: Minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu je 25 osob. Cena nezahrnuje vstupy do muzeí a jiných objektů. (cca. 300 SEK, 150 NOK, 100 DKK) Doporučujeme dokoupení večeří (dvouchodové menu nebo bufetové stoly). Změna programu dle aktuální situace vyhrazena. Při zakoupení zájezdu do 31. 1. 2019 knižní průvodce Norskem ZDARMA.

Informace o regionu

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter