phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Krásy Yucatánu a Chiapasu - Fly & Drive

Výhody nabídky

Krásy Yucatánu a Chiapasu - Fly & Drive Kód: 7275

PLN
Itaka

Krásy Yucatánu a Chiapasu - Fly & Drive Kód: 7275 Mexiko

Playa del Carmen / Chichen Itzá / Mérida / Uxmal / Campeche/ Palenque / Bonampak / Yaxchilan / Becán / Chicanná / Chetumal /Tulum / Playa del Carmen

Popis nabídky


1. den:
Odlet z Prahy.  Pozdě odpoledne přílet do Mexika na letiště v Cancúnu, transfer do hotelu 3/4*, který leží v centru Playa del Carmen, cca 55 minut jízdy z letiště. Ubytování a večer volný program. Kosmopolitní centrum Riviera Maya nabízí vše, co náročný turista očekává.

2. den:
Snídaně, vyzvednutí vybraného a rezervovaného vozidla v kanceláři autopůjčovny v Playa del Carmen (nutnost platební karty). Následuje odjezd po vlastní ose do Chichén Itzá. Po cestě možnost návštěvy tequilerie spojená s ochutnávkou a výkladem výroby. Následuje návštěva a koupání v proslulém cenotu Ik-Kil. Chichén Itzá je nejslavnější mayské království v severní části Yucatánu. Tento chrámový komplex mayských památek byl rovněž vybrán mezi 7 novodobých divů světa a je na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Nejznámější je Kukulkánův chrám, zvaný též El Castillo, Chrám válečníků, hřiště na pelotu nebo Caracol - mayská observatoř. Přejezd do koloniálního města Meridy, ubytovaní v centru města, hotel 3/4* se snídaní, individuální prohlídka  centra Meridy, při které uvidíte pamětihodnosti z  koloniálního období v okolí náměstí  Plaza Mayor: Palác, který si nechal postavit španělský conquistador Francisco F. Montejo, druhou nejstarší katedrálu na americkém kontinentě San Ildefoncio z 16. století, Guvernérův palác.

3. den: 
Snídaně. Přejezd do Uxmalu, který je na seznamu kulturního dědictví UNESCO a prohlídka tohoto archeologického naleziště, jednoho z  nejvýznamnějších středisek mayské civilizace s  mnoha zajímavými budovami: Guvernérský palác, Kouzelníkova pyramida, Jižní palác, Želví dům, Palác místodržícího a klášter jeptišek, jenž je považován za nejdokonalejší stavbu takzvaného puuckého stylu s bohatě zdobenými fasádami. Přejezd do Campeche, prohlídka centra města, které bylo několikrát dobyto piráty, ubytování v hotelu 3/4* v centru města se snídaní. Campeche je též na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

4. den: 
Snídaně, odjezd směr  Palenque, odpoledne příjezd do archeologické zóny Palenque a  prohlídka tohoto starobylého města. Palenque je považováno za nejkrásnější mayské město klasického období a je rovněž na seznamu kulturního dědictví UNESCO . Nález zachovalé hrobky krále Pakala v kryptě pod „Chrámem nápisů“ v šedesátých letech minulého století udělal z Palenque kultovní místo. Na úpatí hor a obklopeno bujnou džunglí vytváří toto místo atmosféru tajemna až mystična, mezi další významné stavby patří Chrám slunce, Chrám kříže či Královský palác. Po prohlídce krátký transfer do hotelu, ubytovaní v hotelu 3/4* volný program, noc v Palenque.   

5. den:
Brzy ráno vyrazíte na cestu do srdce Chiapasu a navštívíte Bonampak, mayské království uprostřed džungle, kde se našly nejzachovalejší barevné fresky uvnitř chrámu, poté odjedete k řece Usumacinta do Frontera Corozal, necháte vozidlo na parkovišti absolvujete plavbu motorovou kanoí (je třeba si ji pronajmout a není v ceně ) po proudu řeky do starobylého mayského Yaxchilánu. Toto kdysi slavné a mocné město je ukryto v džungli a je přístupné pouze touto vodní cestou. Následuje cesta zpět autem z Frontera Corozal do Palenque, nocleh.

6. den:
Snídaně v hotelu, transfer do Becánu, majestátného mayského království v oblasti Rio Bec s chrámy, na které je možno vystoupat a z jejich vrcholů obdivovat sousední pyramidy a chrámy a rozlehlou yucatanskou džungli, popř. návštěva a prohlídka nedaleké Chicanná s paláci se zoomorfními motivy. Přejezd do Chetumalu, hlavního města státu Quintana Roo, ubytování v centru města.

7. den: 
Ráno možnost návštěvy musea mayské kultury (doporučujeme) a poté přejezd z Chetumalu do Tulumu. Po cestě možnost zastávky u jezera sedmi barev v Bacalaru (krásné koupání). Po příjezdu do Tulumu prohlídka tohoto mayského království, které bylo postaveno na skále přímo nad azurovým karibským mořem, po prohlídce transfer do hotelu v Playa del Carmen, 4* se snídaní v blízkosti moře (5 minut pěšky). Hotel all inclusive přímo na pláži za příplatek.

8. den: 
Vrácení vozidla v kanceláři autopůjčovny v Playa del Carmen (pokud by došlo k vrácení další den popl. + 70 USD). Volný program, koupání v moři, odpočinek.

9.- 10. den:
Volný program. Pobyt v hotelu, volno, odpočinek, možnost fakultativních výletů (Xcaret, Isla Contoy, Cobá)

11. den: 
Dopoledne volno, koupání, 12:00 check out v hotelu, odpoledne privátní transfer na letiště v Cancúnu.

12. den:
Přílet do ČR. 

• leteckou dopravu Praha – Cancún a zpět vč. tax a letištních poplatků (s přestupem) • pronájem vozidla kategorie „B“ např. Chevrolet Aveo pro 5 osob s automatickou převodovkounebo vozidla kategorie „C“ např.Dodge Attitude nebo podobné, s havarijním pojištěním • itinerář cesty s podrobnou specifikací, mapu • 10 noclehů v hotelech 3-4* s americkou snídaní • transfer z hotelu v Playa del Carmen na letiště v Cancúnu • asistence českého/slovenského průvodce na telefonu • 4 x ubytování v hotelu4* se snídaní v Playa del Carmen (za příplatek4* all inclusive přímo na pláži)

Fakultativní služby: • přípl. za jednolůžkový pokoj 15 290,- Kč Informace: Pro zapůjčení auta je nutný platný mezinárodní řidičský průkaz, (věk 23 – 69 let). Sleva na zájezd pro 3-5 osobu – více u prodejce. Cena nezahrnuje: • stravování kromě uvedených snídaní • PHM • doplatek za satelitní navigaci u zapůjčeného auta • doplatky za pozdní vrácení vozidla nebo chybějící PHM či doplňky vozidla • vstupné do archeologických nalezišť • lokální průvodce

Informace o regionu

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter