phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Singapur - Malajsie

Výhody nabídky

Singapur - Malajsie Kód: 7222

PLN
Itaka

Singapur - Malajsie Kód: 7222 Malajsie

Singapur | Johor Bahru | Melaka | Putra Jaya | Kuala Lumpur | Taman Negara | Georgetown | Langkawi

Popis nabídky


1. den:
Odlet z Prahy do Singapuru s přestupy.

2. den
: Přílet do Singapuru, transfer do hotelu. Odpoledne neformální procházka po středu města s návštěvou tamilského hinduistického chrámu Sri Marianmam, kde se v podvečer koná zajímavá ceremonie - pudža s ohňovými obětinami. Nocleh v Singapuru.

3. den
: Snídaně. Polodenní prohlídka města: Čínská čtvrť, Rafflesův pomník, parlament, botanická zahrada s vyhlášenou kolekcí orchidejí, kopec Mount Faber, odkud je překrásný pohled na celé město. Odpoledne se můžete věnovat nákupům na proslulé Orchard Road. Doporučujeme dále fakultativní výlet lanovkou na ostrov Sentosa - zábavní park s úchvatným akváriem, delfíní lagunou, umělou sopkou, motýlí zahradou a hmyzím pavilónem a mnoha dalšími atrakcemi. Nocleh v Singapuru.

4. den:
Snídaně. Transfer přes hráz v Johor Bahru, pokračování do Melaky. Prohlídka koloniální Melaky s návštěvou zřícenin kostela sv. Pavla, kde býval pohřben sv. František Xaverský. Domy v centru jsou natřeny temně červenou barvou, vyniká mezi nimi sídlo bývalého holandského guvernéra Stadthuys. Návštěva nejstaršího čínského chrámu v Malajsii Cheng Hoon Teng a uličky starých čínských kupeckých domků na Hang Jebat. Nocleh v Melace.

5. den:
Snídaně. Odjezd z Melaky do Putra Jaya. Putra Jaya vyrostla na zelené louce a dominantami města jsou ohromná mešita Masjid Putra na okraji umělého jezera a vládní palác Perdana Putra s náměstím Dataran Putra. Město je dokladem ohromného rozvoje, který Malajsie v posledních třiceti letech prodělala. Pokračování do Kuala Lumpur, nocleh v Kuala Lumpuru.

6. den
: Snídaně. Celodenní prohlídka Kuala Lumpur, s návštěvou ústředního náměstí Merdeka, Národní mešity, projížďka kolem hlavní železniční stanice, jež byla postavena v romantickém maurském slohu. Městu dominuje televizní věž a dvojice mrakodrapů ropné firmy Petronas. Výlet pokračuje blízkým okolím města a návštěvou scénických hinduistických svatyní v jeskyních Gua Batu. Večer doporučujeme návštěvu večerního tržiště v čínské čtvrti kolem uličky Jalan Petaling. Nocleh v Kuala Lumpuru.

7. den:
Snídaně. Odjezd do jednoho z nejcennějších národních parků světa Taman Negara, který ochraňuje původní malajský tropický deštný les, druhově nejbohatší lesní ekosystém naší planety. Příjezd na molo v Kuala Tembeling, pokračování lodí po řece do pralesního hotelu v Taman Negaře. Večeře. Noční procházka pralesem s pozorováním atmosféry noční džungle. Nocleh.

8. den:
Snídaně. Celodenní aktivity v pralese: procházka pralesem, procházka po nejdelším světovém závěsném chodníku v korunách stromů, jenž umožňuje vzácné nahlédnutí do druhově bohatého korunního patra pralesa s orchidejemi, liánami a květy pralesních velikánů. Oběd. Odpoledne krátký rafting a návštěva domorodé vesničky tzv. orang asli, původních obyvatel Malajského poloostrova, jež dosud žijí na úrovni doby kamenné. Večeře, nocleh.

9. den:
Snídaně. Vodním taxi překonání řeky Tembeling doměstečka Kuala Tanah. Cesta pokračuje pozemní cestou na Cameronskou vysočinu ve státě Perak. Toto místo prozkoumal a zmapoval Brit William Cameron koncem 19. století za účelem rekreace britským kolonialistů. Dnes je tato vysočina (1.300 –1.800 m.n.m.) známá produkcí čaje, ovoce a zeleniny. Zastávka na čajové farmě spojená s ochutnávkou čaje. Následuje místní trh s ovocem zeleninou a zastávka na jahodové farmě. Nocleh.

10. den:
Snídaně. Následuje procházka mechovým pralesem s exotickou flórou (orchideje, koření, kapradiny a se štěstím kvetoucí rafflesie, květiny s největšími květy na světě). Cesta pokračuje kolem blízkých vodopádů a následně do osady původních obyvatel orang asli. Návrat na hotel. Nocleh.

11. den:
Snídaně. Odjezd do Penangu. Cestou prohlídka vápencové jeskyně Tempurung. Další zastávka v Bukit Merah Laketown resortu spojená s návštěvou ostrova orangutanů. Krátká procházka po ostrově s pozorováním těchto vzácných lidoopů. Po další dvouhodinové cestě přejedete po nejdelším malajském mostě na ostrov Penang. Ubytování, nocleh

12. den
: Snídaně. Prohlídka Georgetownu zahrnuje hradby původní pevnosti Cornvallis, rušnou Street of Harmony, Khoo Kongsi – neboli klanové domy shromažďující rodiny z čínských komunit, Chew Jetty – původní čínská čtvrť, chrám Chayamangkalaram – neboli chrám ležícího Buddhy. Volné odpoledne k individuální prohlídce města. Nocleh.

13. den:
Snídaně. Transfer do přístavu. Následuje dvouhodinová plavba trajektem na ostrov Langkawi. Po příjezdu na Langkawi transfer do plážového hotelu. Ubytování. Odpoledne volný program.
14. –
15. den:
Snídaně. Volný program na ostrově Langkawi. Možnost koupání. Doporučujeme výlet lanovkou na horu Gunung Machinchang – visutá plošina s výhledem na celý ostrov.

16. den: Snídaně. Volné dopoledne. Odpoledne transfer na letiště. Následuje Odlet přes Kuala Lumpur zpět do Prahy.

17. den: Přílet do Prahy.

 leteckou dopravu v turistické třídě včetně tax a příplatků
 dopravu po trase klimatizovaným autobusem nebo minibusem
 14 noclehů se snídaní
 1 oběd a 2 večeře v Taman Negara
 vstupy dle programu, průvodce
 pojištění dle zákona č. 159/99 Sb.

Informace: minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu je 16 osob. Cena nezahrnuje: spropitné (místní personál, průvodce, řidič)

Informace o regionu

Malajsie

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter