phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Keňa, Tanzánie, Zanzibar komfortněji

Výhody nabídky

  • Na safari nocujeme v komfortních hotelech na atraktivních místech národních parků. Luxusnější ubytování držíme i jinde. Nejbohatší safari v exkluzivním balení. Ngorongoro - největší koncentrace zvěře na světě. Serengeti - nedozírné pláně plné zvířat. Manyara - odlišná vegetační pásma. Šance na stromové lvy. V letním termínu navíc národní park Tarangire. Obrovské baobaby, savana i pestrá džungle. Hadí farma plná kuriozit. Možnost letu balónem nad pláněmi se zvířaty. Ostrov koření Zanzibar - nejhezčí pláže, smaragdová voda i bílý písek. Prales Jozani – tři odlišná vegetační pásma, červenobílé guarézy. Lodní výlet na ostrov Changu, obrovské sloní želvy. Exkurze za kořením. Skvělé šnorchlování i potápění.

Keňa, Tanzánie, Zanzibar komfortněji Kód: 7521

PLN
Itaka

Keňa, Tanzánie, Zanzibar komfortněji Kód: 7521 Keňa

Keňa | Tanzanie | Zanzibar | Nairobi | Arusha | NP jezero Manyara | Ngorongoro | NP Serengeti | ostrov Changu

Popis nabídky


1. den: Odlet z Prahy do Nairobi.
2. den: Přílet do Nairobi. Kontrasty hlavního města. Návštěva muzea Karen Blixen. Farma a dům, kde žila slavná spisovatelka. Žirafí centrum, kde lze pozorovat a krmit z ruky žirafy Rotschildovy. Pro zájemce fakultativně restaurace Carnivore, jedinečný zážitek nejen pro gurmány. Masa divočiny - krokodýli, buvoli, pštrosi. Nocleh v centru Nairobi.
3. den: Podél NP Nairobi na jih mizí civilizace a roste nekonečná savana. Za Maparasha Hills míjíme Amboseli Game Reserve. Postavy zahalené do červené - Masajové. Tanzanie, hraniční přechod v Namanze. Uvidíme v dálce šestitisícové Kilimandžáro? Posvátná hora Masajů s ledovcem na vrcholu. Podél NP Arusha se sopečným vrcholem Mt. Meru do „hlavního města safari“. Kosmopolitní Arusha s příjemným klimatem. Nocleh v centru Arushi.
4. den: Velká příkopová propadlina - působivý přírodní zlom. NP Lake Manyara s odlišnými vegetačními pásmy. Sloni, hroši, žirafy, zebry, pakoně, antilopy, gazely, buvol kaferský, prasata bradavičnatá. Šance na stromové lvy. Zajímavá flóra - deštníkové akácie, sukulentní euforbie - pryšce, lontarové i královské palmy, kolosy fíkovníků. „Salámovník“ je skutečností. Nocleh v lodži na hraně příkopové propadliny.
5. den: Karatu - poslední vesnice před „africkou divočinou“. Cesta přes NP Ngorongoro. Mohyla obětem divočiny. Památník B. Grzimka, zakladatele nejslavnější rezervace. Safari v NP Serengeti - vrchol divoké přírody. Nedozírná stáda zeber, pakoňů, antilop (údajně 9 000 žiraf, 5 000 slonů, 3 000 lvů). Naabi Hill - šance na gepardy. Atraktivní ubytování v lodži unikátně zakomponované do krajiny.
6. den: Mimořádné ranní safari v NP Serengeti. Uvidíme hrochy vracející se z pastvy? Východ slunce. Podaří se nám zahlédnout levharta? Možnost balónového létaní. Let nad pláněmi Serengeti, safari z ptačí perspektivy. Po přistání se podává šampaňské a stylová snídaně. Přejezd do NP Ngorongoro. Tradiční masajská boma. Šokující poznání masajských obydlí. Před vchodem zapíchnutý oštěp oznamuje: „Nevstupuj! Milujeme se!“ Výjezd k okraji sopečného kráteru. Nocleh v lodži na hraně kaldery s pohádkovým výhledem na kráter.
7. den: Safari v kráteru Ngorongoro. Z výšky přes 2 300 m sjedeme o 600 m níže na dno kaldery. Obdoba Noemovy archy plné zvířat. Místo s největší koncentrací zvěře na světě. Šance na nosorožce! Nocleh v lodži na hraně příkopové propadliny.
8. den: Ranní safari v NP Lake Manyara. Mto-Wa-Mbu. Tržnice s tradičními výrobky. Exotické ovoce včetně červených banánů. Výroba „banánového piva“. V letním termínu safari v Tanzanii rozšířeno o návštěvu NP Tarangire, který je plný atraktivních zvířat a ptáků. Obrovské baobaby, savana i pestrá džungle. Obrovská sloní stáda dosahují až stovek jedinců. Hadí farma Maserani - hadi, želvy, krokodýli, chameleoni. Cultural Heritage - nepřeberné nákupní možnosti, mineralogická rarita - tanzanity. Nocleh v příjemné Arushi.
9. den: Letecky na atraktivní ostrov Zanzibar. Kombinace pláží, koupání, šnorchlování, potápění a historie. Neopakovatelná atmosféra křivolakých uliček. Kamenné město. Palác zázraků. Dům a kostel Livingstona. Kobky otroků. Popíjení lahodného koktejlu v Africa House. Nocleh v Kamenném městě ve stylovém hotelu.
10. den: Lodí na ostrov Changu. Bělostný písek a smaragdové moře, rybí piknik. Obrovské sloní želvy, šnorchlování. Nocleh v Kamenném městě ve stylovém hotelu.
11. den: Prales Jozani - tři odlišná vegetační pásma. Visuté lávky nad mangrovemi různých druhů. Červenobílé guarézy. Cesta na sever - kontrast tropické zeleně k vyprahlé savaně. Mohutní svědkové dávnověku - baobaby i bougenvilie, lontarové a senegalské palmy, kapoky. Spice tour - exkurze za kořením i ovocem. V záplavě odlišných vůní si přijdou na své i chuťové pohárky. Nocleh v oblasti Nungwi.
12. - 13. den: Nungwi - nejhezčí místa ostrova. Bohaté možnosti aktivit. Bělostné pláže. Potápění či šnorchlování na nejlepších lokalitách. Pro zájemce fakultativní výlet na ostrov Mnemba či plavba za západem slunce na tradiční dřevěné plachetnici. Zajímavá práce lodníků. Nocleh v oblasti Nungwi.
14. den: Poslední koupání. Odlet ze Zanzibaru s mezipřistáním v keňském Nairobi.
15. den: Letecký návrat zpět do Prahy.

Fakultativní služby: Možnost pokračování zájezdu do Ugandy (bližší informace na vyžádání u prodejce). Informace: Zájezd je organizován ve spolupráci s CK Livingstone.

Informace o regionu

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter