phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

To nejlepší z Kanady Usa

Výhody nabídky

To nejlepší z Kanady Usa Kód: 5083

PLN
Itaka

To nejlepší z Kanady Usa Kód: 5083 Kanada

Popis nabídky


1. den ODLET Z PRAHY Odlet z Prahy do Toronta. Po příletu následuje transfer do hotelu na trase. Ubytování, volný program, nocleh.
2. den NIAGARSKÉ VODOPÁDY Prohlídka Niagarských vodopádů – přírodního divu, který si prohlédneme i z vyhlídkové věže Skylon Tower (fakult.). Na palubě lodě Maid of the Mist se vydáme do těsné blízkosti 55 m vysoké vodní stěny. Cestou do Toronta zastávka na ochutnávce vína. Nocleh v Torontu.
3. den TORONTO Prohlídka města včetně návštěvy štíhlé věže CN Tower a vyhlídkové galerie s výhledem na město a jezero Ontario. Tato 553 metrů vysoká věž byla donedávna nejvyšší stavbou světa.
4. den TORONTO – OTTAWA Přejezd do Ottawy. Cestu si zpestříme plavbou v překrásné oblasti „Tisíce ostrovů“. Po příjezdu do Ottawy orientační prohlídka města. Ubytování, volný program. Nocleh v Ottawě.
5. den OTTAWA – QUÉBEC CITY Prohlídka hlavního města Kanady Ottawy a jeho nejatraktivnějších míst jako Rideau Canal, budovy parlamentu Parliament Hill, Byward a řady dalších pamětihodností. Odpoledne přejezd do Québec City, ubytování, nocleh.
6. den QUÉBEC CITY Prohlídka města, které je právem považováno za kolébku francouzského osídlení a kolonizace Kanady. Uvidíme budovu parlamentu, historickou čtvrť Upper Town, Chateau Frontenac a další půvaby tohoto okouzlujícího města. V oblasti ostrova Orleans navštívíme vodopády Montmorency. Odpoledne individuální program ve městě. Ubytování, nocleh.
7. den QUÉBEC CITY – MONTREAL Ráno odjezd podél řeky svatého Vavřince do Montrealu, největšího města francouzsky hovořící provincie Québec. V Montrealu podnikneme okružní jízdu, při níž si prohlédneme moderní finanční centrum s mrakodrapy, přístavní oblasti, staré město, baziliku Notre Dame či Mount Royal – kterému město vděčí za své jméno. Nocleh v Montrealu.
8. den MONTREAL - CALGARY Odlet do Calgary, transfer do hotelu, ubytování, volný program, nocleh.
9. den CALGARY – BANFF Dopoledne prohlídka města. Pak přejezd do městečka Banff s možností výletu lanovkou na Sulfur Mt., koupání v termálních pramenech (obojí fakultativně), případně čerpání jiné aktivity. Pěší výlet s vyhlídkami nad údolím řeky Bow. Také navštívíme místo, kde se zrodil kanadský systém národních parků. Nocleh v Banff.
10. den NP YOHO Návštěva národního parku Yoho. V rezervaci navštívíme Smaragdové jezírko, vodopády Takakkaw či spirálové tunely pod Průsmykem kopajícího koně. Odpoledne návrat zpět do Banff, nocleh.
11. den NP BANFF – LAKE LOUISE Putování národním parkem Banff. Zvlášť nezapomenutelná je vyhlídka na inkoustovou modř hladiny jezera Peyto. Rovněž navštívíme překrásná jezera Louise a Moraine. Příjezd do oblasti Saskatchewan River Crossing. Možnost pěšího výletu k vyhlídce na řeku Saskatchewan, ubytování, nocleh.
12. den NP JASPER – ATHABASKA Dnes možnost jízdy speciálním vozidlem na ledovec Athabaska, jedno z šesti největších ramen mnohem většího ledovce Columbia Icefield (fakultativně). Pak cesta národním parkem Jasper podél řeky Athabaska a Sunwapta po překrásné vysokohorské silnici se zastávkami u vodopádů. Příjezd do městečka Jasper, nocleh.
13. den NP JASPER – MALIGNE LAKE Návštěva jezera Pyramid Lake a jezera Maligne s možností výpravné plavby (fakult.). Odpoledne se vydáme lanovkou na vrchol hory Mt. Whistler s nádhernými výhledy na horské štíty Skalistých hor (fakult.). Večer volný program, nocleh ve městě.
14. den ROCKIES – CLEARWATER Návštěva rezervace Mt. Robson s vyhlídkami na nejvyšší horu kanadských Skalistých hor (Rockies). Podnikneme nenáročný pěší výlet k vodopádům Rearguard. Přejezd do městečka Clearwater, nocleh.
15. den HOPE - VANCOUVER Cestou do Vancouveru zastávka v městečku Hope s artefakty z období zlaté horečky a kdysi rovněž významné centrum výnosného obchodu s kožešinami. Zalesněné oblasti povodí řeky Frase po sloužily coby kulisa k natočení akčního trháku Rambo. Příjezd do Vancouveru, volný program. Nocleh ve městě.
16. den VANCOUVER Prohlídka města, které řada průzkumů hodnotí jako jedno z nejkrásnějších na světě. Uvidíme čtvrť Gastown s parními hodinami, pitoreskní čínskou čtvrť, elegantní přístavní část či městský park Stanley, který rozhodně nezapře britský původ. Večer volný program ve městě. Nocleh ve Vancouveru.
17. den ODLET DO PRAHY Dopoledne volno v centru města. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.
18. den PŘÍLET DO PRAHY Poznámka: Trasa zájezdu je společná se zájezdem EXO 552 na východě a okruhem EXO 523 na západě Kanady. GIBRALTAR KANADY Québec City je místo výjimečné. Jde o jedno z nejstarších měst v Severní Americe (1608). Zakladatel Samuel de Champlain sice založil osadu dole u řeky sv. Vavřince, brzy však byl osídlen Diamantový mys – skalnatý ostroh tyčící se přes 90 m nad řekou. Řeka sv. Vavřince byla jediným přístupem do Kanady a dala se zhora dobře kontrolovat. Kdo byl pánem Québecu, byl pánem Kanady. Zatímco dole vyrostlo město obchodníků – horní se stalo sídlem vojáků, duchovních a administrativy. Britové věděli o významu „kanadského gibraltaru“ a snažili se jej opakovaně dobýt. To se podařilo v roce 1759. Bez železnice začal v pol. 19. století Québec upadat. To však znamenalo i jeho záchranu pro současnost. Québec je jediným městem v Severní Americe, které je obehnáno hradbami. Dolní i horní město tvoří komplex kamenných domů příznačných spíše pro Evropu. Najdeme zde malé restaurace s převážně franko - kanadskou kuchyní. Od roku 1985 je starý Québec na seznamu UnESCO.

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE: leteckou přepravu a letištní poplatky 16x ubytování kategorie 3* dopravu klimatizovaným autobusem vstupy do národních parků služby českého průvodce plavbu lodí do blízkosti Niagarských vodopádů ochutnávku vína v oblasti Niagara Falls vstup na vyhlídkovou věž CN Tower v Torontu plavbu v oblasti “Tisíce ostrovů” CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE: fakultativní vstupy a výlety stravování a spropitné vstupní autorizaci do Kanady

Informace o regionu

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter