phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Indie - Srí Lanka

Výhody nabídky

Indie - Srí Lanka Kód: 7214

PLN
Itaka

Indie - Srí Lanka Kód: 7214 Indie

Dillí | Jaipur | Ambér | Fatéhpúr Sikrí | Agra | Kolombo | Pinnawela | Anuradhapura | Sigiriya | Polonnaruwa | Dambulla | Kandy

Popis nabídky


1.den
: Odlet z Prahy s přestupem do Dillí.

2.den:
Přílet do Dillí.Transfer do hotelu. Odpoledne prohlídka Starého a Nového Dillí včetně největší indické muslimské svatyně – Páteční mešity, Červené pevnosti, která byla sídlem dvora Velkých Mughalů, Rádž Ghátu – památného místa zpopelnění Máhatmy Gándhího. Nocleh v Dillí.

3.den
: Snídaně. Pokračování v prohlídce Dillí. Navštívíte areál Kutub Mínár s pověstným nerezavějícím železným sloupem ze 4. století a zříceninami mešity. Dále si prohlédnete Humájúnovu hrobku ze 16. století. Tato hrobka sloužila jako inspirace architektury pozdějších pomníků, včetněznámějšího Tádž Mahalu. Projedete též kolem Brány Indie a budov prezidentského paláce. Nocleh v Dillí.

4.den:
Snídaně. Odjezd do Jaipuru, hlavního města státu Rádžasthán, známého jako „Růžové město“ díky růžové barvě domů historického centra, jež bylo vybudováno dle zásad staroindické Silpašástry, prvního světového architektonického kodexu. Hlavní obchodní třída je spojnicí mezi Sluneční bránou na východní straně a Měsíční bránou na straně západní. Ubytování, volno k prohlídce místních bazarů, nocleh v Jaipuru.

5.den:
Snídaně. Vyjížďka na slonech do pevnosti Ámbér, prohlídka tohoto bývalého sídla rádžhastánských maharádžů se Zrcadlovou síní a dalšími artefakty rádžasthánské architektury. Odpoledne prohlídka Jaipuru s návštěvou astronomické observatoře Džantar Mantar. Dále si prohlédnete Palác větrů – Hawa Mahal, kde za intimně řešenými okny průčelních arkýřů mohly ženy z vyšších společenských kruhů nerušeně pozorovat dění na ulici, aniž by mohly být samy viděny. V areálu Městského paláce (Čadra Mahal) navštívíme muzeum, ukazující život maharádžů s výstavkou oděvů, zbraní a předmětů běžného života. Návrat do hotelu. Nocleh.

6.den:
Snídaně. Odjezd do Ágry, cestou zastávka v bývalém sídelním městě největšího z Mughalů – sultána Akbara ve Fatéhpúr Síkrí – Městě vítězství. Prohlídka Páteční mešity s hrobkou šajcha Salíma Čistího. Dále uvidíte Sultánský palác z červeného pískovce, kde se nachází známé pavilóny Paňč Mahal a Dívání-chás a astrologický pavilon. Odpoledne příjezd do Agry, bývalého hlavního města Mughalské říše. Prohlídka mauzolea Tádž Mahal, které z bělostného mramoru nechal postavit sultán Šáhdžahán pro svoji milovanou ženu Mumtáz Mahal. Ubytování a nocleh.

7. den
: Snídaně. Ágra - dopoledne prohlídka Červené pevnosti s nádhernými mramorovými pavilóny, představujícími jeden z vrcholů stavitelství Velkých Mughalů. V pevnosti navštívíte Síň veřejných audiencí, Perlovou mešitu, Harémovou mešitu a Soukromý palác Chás Mahal, sloužící první císařově manželce. Odpoledne návrat do Dillí, transfer na letiště a přelet na Srí Lanku. Ubytování, nocleh.

8. den
: Snídaně. Odjezd do Anuradhapury, centra starověkého Cejlonu s řadou nádherných stúp a slavným Buddhovým stromem. Anuradhapura byla takřka 1.500 let hlavním městem celého ostrova a byla jedním z největších klášterních měst, jaká kdy byla vybudována. Ve městě žilo až 10.000 mnichů. V centru tzv. svaté oblasti stojí ruiny slavného kláštera Mahavihara. Ten je díky svému stromu bo – Sri maha Bodhi – jedním z velmi oblíbených poutních míst na Srí Lance. Klášter Jetavana se rozkládá kolem monumentální stupy, která kdysi dosahovala výšky120 metrů (dnes snížena na70 metrů). I přesto se jedná o největší cihlovou stavbu na světě. Ubytování. Odpoledne prohlídka Anuradhapury.

9. den:
Snídaně. Celodenní výlet do národního parku Wilpattu. S rozlohou 1.085km² se jedná o největší národní park na Srí Lance. V parku žije přibližně 50 slonů a leopardů, mědved pyskatý, krokodýli a další.Park byl do roku 2003 uzavřen. Průzkum stavu fauny začal teprve nedávno a skutečný stav zvěře je odhadován. Návrat na hotel. Večeře.
10. den:
Snídaně. Dopoledne pokračujeme prohlídkou Anuradhapury. Následuje přejezd do Dambully s prohlídkou skalních chrámů. Chrámy se rozprostírají mezi skupinou žulových skalisek. V jeskynních chrámech naleznete více než stovku soch Buddhy v různých pózách. Unikátní jsou též nástěnné malby s buddhistickými motivy. Ubytování, nocleh.
11. den:
Snídaně. Dopoledne návštěva skalního útvaru s pevností na vrcholu – Sigiriya, také nazývané „Pevnost v oblacích“ nebo „Lví skála“. Pevnost pochází z 5. století. Na cestě k vrcholu můžete vidět úžasné fresky a na úpatí hory se nachází komplex zahrad a vodních nádrží a fontán. Na tzv. lví plošině naleznete dvě obrovské kamenné pracky, jediné pozůstatky ze sochy lva, který původně strážil poslední část výstupu na skálu ke královskému paláci. Je zde i několik jeskyní, které sloužily poustevníkům a dodnes nesou stopy po nástěnných malbách. Odpoledne prohlídka vyhlášeného města chrámů a paláců Polonnaruwy (z 11. století). Naleznete zde ruiny královského paláce, královské lázně a ve svatyni Gal Vihara světoznámé sochy Buddhy, vytesané přímo do skal. Večeře, nocleh.
12. den:
Snídaně. Odjezd do Kandy. Cestou zastávka u zahrady s exotickým kořením a prohlídka továrny na výrobu batiku. V pozdním odpoledni prohlídka Kandy, posledního hlavního města sinhálských králů, zahrnující návštěvu Chrámu Buddhova zubu. Tato vzácná relikvie je uschována ve zlatém relikviáři. Ve svatyni, kde je tento zub uložen, se
3x denně konají buddhistické ceremonie. Večer zhlédnutí kulturního vystoupení. Večeře a nocleh v Kandy.
13. den:
Snídaně. Ráno začnete prohlídkou jedné z největších a nejkrásnějších botanických zahrad na světě – královské botanické zahrady Peradeniya. Následuje přejezd do horského městečka Nuwara Eliya, oblíbeného letoviska Britů v 19. století, dříve označované jako „malá Anglie“. Jedná se o nejvýše položené město na Srí Lance. Dominantou je hustě zalesněný masiv hory Pidurutalagala, která je se svými 2.555 m n.m. nejvyšším bodem ostrova. Navštívíte zde nejlepší čajové plantáže a továrnu na zpracování čaje. Večeře a nocleh v Nuwara Eliya.
14. den:
Snídaně. V časných hodinách odjezd na Hortonské planiny, jejíž jedna strana spadá na místě zvaném „Konec světa“ do hloubky 1.050 metrů. Výhled do dalekého okolí Vám bude umožněn po zdolání krátkého pěšího okruhu. Návrat na hotel. Transfer na letiště v Kolombu a odlet do Prahy.
15. den
: Přílet do Prahy. Program lze prodloužit pobytovým zájezdem na Srí Lance či na Maledivách.

* leteckou přepravu v turistické třídě včetně tax a příplatků
* dopravu po trase klimatizovaným autobusem nebo minibusem
* 12 noclehů se snídaní, 6 večeří
* vstupy dle programu, průvodce
* pojištění dle zák. č. 159/99 Sb.

Informace: • minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu je 12 osob. Cena nezahrnuje: • spropitné (místní personál, průvodce, řidič) cca 20,- USD
•  vízum Indie 2.990,- Kč, vízum Srí Lanka 1.300,- Kč.

Informace o regionu

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter