phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

Čína perly Říše středu

Výhody nabídky

Čína perly Říše středu Kód: 7210

PLN
Itaka

Čína perly Říše středu Kód: 7210 Čína

Peking | Velká čínská zeď | Xi´an | Šanghaj

Popis nabídky


1. den:Odlet z Prahy s přestupem do Pekingu.

2. den:Přílet do Pekingu. Transfer do hotelu, ubytování. Oběd v hotelu. Odpoledne fakultativně projížďka na rikšách – tzv. Chu-tchung tour nebo individuální volno na procházku městem či odpočinek.

3. den: Snídaně. Dopoledne prohlídka Zakázaného města – sídla panovníků dynastie Ming a Čching. V tomto rozlehlém císařském komplexu vládlo 24 panovníků po více než 500 let celé Čínské říši. Zakázané město bývá též nazýváno největším kulturním muzeem Číny, během vlády všech císařů bylo nepřístupné veřejnosti. Oběd v tradiční čínské restauraci. Odpoledne procházka Pejchaj parkem s prohlídkou pagody, postavené na ostrově uprostřed laguny. Následuje prohlídka největšího náměstí na světě Tchien-an-men– náměstí Nebeského klidu o rozloze 44 hektarů.

4. den: Snídaně. Celodenní výlet k velkolepé stavbě – Velké čínské zdi, jež se rozpíná v délce více než 6.000 km. Tato zeď, jež původně sloužila k obranným účelům proti invazi barbarů, se nachází zhruba 60 km severovýchodně od Pekingu. Oběd v tradiční čínské restauraci. Odpoledne prohlídka jediné ze dvou přístupných hrobek panovníků dynastie Ming (celkem 13 hrobek).

5. den: Snídaně. Prohlídka Letního paláce, letního sídla císařů. Během své vlády zde císaři přebývali a odpočívali v rozlehlých zahradách. Prohlédnete si i známou Loď čistoty a klidu – Mramorovou loď císařovny Cch-si z roku 1888. Oběd v tradiční čínské restauraci. Odpoledne procházka po Wang Fu Ting Road, nejrušnější třídy moderního centra Pekingu s obchodními domy.

6. den: Snídaně. Dopoledne prohlídka Chrámu nebes, postaveného již v roce 1420. V tomto rozsáhlém chrámu panovníci dynastie Ming a Čching pořádali modlitební obřady a rituály. Odpoledne prohlídka lamaistického kláštera. Jeho pět hlavních síní ztělesňuje slohovou směsici chánských, mongolských a tibetských prvků. Po večeři transfer na nádraží a odjezd lehátkovým vlakem do Xi´anu.

7. den: Ranní příjezd do Xi´anu, hlavního města provincie Šan-si. Toto město s bohatou historií bylo hlavním městem 11 čínských dynastií a bývalo největším městem. Ve svých cestopisech se o Xi´anu zmiňuje i Marco Polo jako o výchozím bodu Hedvábné cesty pro obchodníky. Transfer do hotelu. Po snídani a krátkém odpočinku následuje prohlídka města – navštívíte Velkou pagodu divoké husy ze 4. století, prohlédnete si městské opevnění z raného období dynastie Ming a místní muzeum. Večeře.

8. den: Po snídani výlet k jedné z největších turistických atrakcí celé Číny – Terakotové armády – hliněné armády císaře Čchin Š’chuang-tiho, významné osobnosti v dějinách Číny. Tento císař sjednotil Čínu v jednu silnou významnou říši. Hliněná armáda byla zcela náhodou objevena v roce 1974 místními rolníky. Více než 6.000 ozbrojených bojovníků v životní velikosti je rozestavěno v bojovém šiku. Celá armáda byla součástí posmrtné výbavy zemřelého panovníka. Oběd. Odpoledne prohlídka vesnice Banpo – sídliště původních obyvatel před zhruba 5.000 lety. V pozdním odpoledni transfer na nádraží a odjezd lehátkovým vlakem do Šanghaje.

9. den: Příjezd do Šanghaje v odpoledních hodinách. Tato rychle se rozvíjející metropole východní Číny s více než 18 milióny obyvatel upoutá své návštěvníky moderní výstavbou. Transfer na hotel. Procházka po rušné třídě Nanjing s přilehlým nábřežím Bund. Projížďka po řece Huangpu. Večeře. Nocleh.

10. den: Snídaně. Volný den s možností fakultativní návštěvy „čínských Benátek" města Suzhou. Město je známé svými umělými vodními kanály a zahradami. V roce 1997 byly zdejší klasické zahrady zařazeny na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

11. den: Snídaně. Celodenní prohlídka města. Prohlédnete si chrám jadeitového Buddhy s plastikami s buddhistickými motivy. Oběd. Odpoledne se projdete zahradami Yuyuan, jež byly postaveny již v 16. století a jsou centrem odpočinku pro místní obyvatele. Večeře, volný program na prohlídku centra města. Pro zájemce fakultativně návštěva akrobatické show.

12. den: Snídaně. Transfer na letiště a odlet do Prahy. Přílet do Prahy.

- leteckou přepravu v turistické třídě vč. všech tax a letištních poplatlů
- transfery letiště – hotel – letiště
- 8x nocleh se snídaní v hotelu 3* - 4*
- 2x nocleh v lehátkovém vlaku
- program včetně veškerých transferů a vstupů
- 8x oběd a 8x večeře v tradiční čínské restauraci
- českého průvodce během okruhu

Informace: - minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu je 16 osob. Cena nezahrnuje: - vstupní vízum (vyřídíme za poplatek 2.500,- Kč)
- fakultativní výlety nad rámec programu (Chu-tchung tour, akrobatická show, Pekingská opera, pekingská kachna, Su-čou – celkem 220,- USD)

Informace o regionu

V současné době není k dispozici

Zákaznická linka

  • callcenter.tel_pl
  • 296 184 910
  • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

Sdílet

Facebook

Proč s námi?

  1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
  2. Rezervace online 24/7

Bezpečnost

Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter