phone pin mobile heart logo Flag of Belarus airplane
> >Výsledky vyhledávání> >

To nejlepší z Makedonie

Výhody nabídky

To nejlepší z Makedonie Kód: 7761

PLN
Itaka

To nejlepší z Makedonie Kód: 7761 Makedonie

Popis nabídky


1.den:
Ve večerních hodinách odlet z Prahy. Po příletu do Skopje odjezd do hotelu a ubytování v hotelu ***. Nocleh.

2.den:
Po snídani v hotelunásleduje v dopoledních hodinách seznámení s hlavním městem Makedonie návštěvou středověké pevnosti Kale, mešity Mustafy Paši z 15.století a kostela Sv. Spasa. Prohlídka pokračuje procházkou do starého centra města Čaršije, domem Matky Terezy a budovou starého nádraží, kde se nachází Muzeum hlavního města Skopje. Odpoledne odjezd autobusem do blízkého kaňonu Matka v pohoří Suva – fakultativně krátká projížďka přes jezero Matka s nádhernou přírodní scenérií. Návrat do Skopje, večeře a nocleh.

3.den:
Snídaně v hotelu. Cesta vede do známého regionu Mavrovo s pohořím Bistra. Návštěva malebného pravoslavného kláštera Sv Jana Bigorského s nádherným dřevěným ikonostasem. Další zastávkou bude zajímavá vesnička Vevčani, která vydává dokonce vlastní pasy. Odjezd do starobylého města Ohrid na stejnojmenném jezeře. Po příjezdu do Ohridu ubytování, večeře a nocleh.

4.den:
Po snídani je připravena pěší prohlídka Ohridu, který je od roku 1980 pod ochranou UNESCA. Starému městu vévodí Samuelova pevnost z 10.století s několikakilometrovými hradbami. Opomenout nelze ani římský amfiteátr, katedrální kostel sv.Klimenta či kostel sv. Jovana Kaneo, který se nachází na romantickém útesu nad jezerem a kombinuje prvky byzantské a arménské architektury. Později odpoledne individuální volno. Večeře a nocleh v hotelu.

5.den:
Snídaně v hotelu, V dopoledních hodinách odjezd na prohlídku kláštera sv.Nauma, jedné z nejranějších památek slovanské církevní architektury a jedné z nejkrásnějších památek oblasti Ohridu. Cesta vede podél malebných rybářských vesniček na břehu jezera a nechybí ani zastávka v pravěkém sídlišti, tzv. Kostního zálivu poblíž vesnice Gradiště. Později návrat do hotelu na Ohridu, večeře a nocleh.

6.den:
Snídaně v hotelu. Cesta míří do druhého největšího města Makedonie Bitoly. V Bitole krátká prohlídka starobylého centra s autentickým bazarem a lokálního muzea věnovaného otci moderního Turecka, Mustafu Kemalovi. Odpoledne přejezd do vinařské oblasti regionu Povardarie – návštěva jedné z vinic s ochutnávkou místních vín a pochutin. Následuje prohlídka archeologického naleziště Stobi spojené se jménem slavného panovníka Filipa II Makedonského. Večeř příjezd do Skopje, večeře a ubytování v hotelu. Nocleh.

7.den:
Ve velmi brzkých ranních hodinách transfer na letiště a odlet do Prahy s příletem v ranních hodinách.

  • leteckou přepravu Praha - Skopje - Praha
  • dopravu luxusním autokarem po trase zájezdu
  • 6 noclehů a 5 polopenzí v hotelech ve Skopje a na Ohridu
  • doprovod česky mluvícího průvodce
  • zákonné pojištění dle zákona 159/1999 Sb.
  • Cena nezahrnuje:

  • vstupy dle programu - cca 20 EUR
  • Informace o regionu

    Makedonie

    V současné době není k dispozici

    Zákaznická linka

    • callcenter.tel_pl
    • 296 184 910
    • pondělí–neděle: 8:00 - 21:00 / 7

    Sdílet

    Facebook

    Proč s námi?

    1. Kompletní ceny — naše ceny neobsahují žádné skryté poplatky
    2. Rezervace online 24/7

    Bezpečnost

    Data v průběhu rezervace chráníme a šifrujeme pomocí certifikátu

    arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter